Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران-ایرنا- نخستین باشگاه نقد ادبی نوجوانان با حضور کارشناسان، منتقدان ادبیات نوجوان در یکصد و بیست و چهارمین انجمن شعر و داستان نوجوانان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران آغاز به کار کرد.

به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران، انجمن ادبی شعر و داستان آفرینش کانون تهران با حضور بیش از 60 عضو نوجوان بخش مکاتبه‌ای و کارگاه‌های ادبی مراکز 2، سه، هشت، 9، 10، 11، 12، 15، 20، 25، 27، 39، رباط‌کریم، شهر قدس در مرکز تخصصی ادبی (مرکز شماره 15) و اجرای نگین صدری‌زاده کارشناس ادبی و مریم عباسی مربی ادبی مراکز کانون استان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این دور از انجمن، محمدرضا یوسفی نویسنده و نظریه‌پرداز ادبیات کودکان و نوجوانان و کمال شفیعی شاعر ادبیات نوجوان در جمع اعضا حضور داشتند و به نقد و بررسی آثار نوجوانان در دو حوزه داستان و شعر پرداختند.
معرفی باشگاه نقد ادبی نوجوانان و سپس عضویت‌پذیری از اعضای علاقه‌مند برای حضور در این باشگاه از مهم‌ترین بخش‌های این انجمن بود که این طرح با استقبال اعضا، مربیان و رابطان ادبی روبه‌رو شد.
به گفته مهرنوش قربانعلی کارشناس مسئول واحد آفرینش‌های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران، باشگاه نقد ادبی با رویکرد آشنایی نوجوانان با ترویج مطالعه، آشنایی با کتاب‌ها و صاحب‌نظران حوزه نقد ادبی و آموزش شیوه‌های علمی نقد و بررسی ادبیات نوجوانان و با هدف پرورش تفکر ساختارمند و انتقادی در نوجوانان فعالیت خود را آغاز کرد.
هیات‌ علمی این باشگاه متشکل از کارشناسان باتجربه‌ کانون تهران در عرصه ادبیات، نظریه‌پردازان و منتقدان ادبیات نوجوان و چهره‌های نقد آکادمیک دانشگاهی است.
تمامی اعضای نوجوانان مراکز کانون استان تهران می‌توانند با عضویت در این باشگاه در جلسات نقد و بررسی حضور داشته و از آموزش کارشناسان و مدرسان فن نقد ادبی بهره‌مند شوند.
در بخش خوانش آثار یکصد و بیست و چهارمین انجمن شعر و داستان نوجوانان، اعضا ضمن جمع‌خوانی شعر و داستان خود، از توضیحات کارشناسان در مورد آثارشان بهره‌مند شدند.
یوسفی با ارائه مباحثی درباره انواع داستان، به شرح برخی مکاتب ادبی همچون رئالیسم و سمبلیسم پرداخت و به اعضا توصیه کرد در حین مطالعه به سبک داستان‌ها نیز توجه کنند.
معانی ثانویه برخی متون، فضاسازی، شخصیت‌های فانتزی، نحوه حادثه‌پردازی و شخصیت‌پردازی رئالیسم و سمبلیک، چگونگی پایان بندی در داستان واقع‌گرا، اصول شکسته نویسی در داستان از دیگر مباحثی بود که نویسنده کتاب «وقت قصّه من را صدا کن» در این گفت و گو به آنها اشاره کرد.
همچنین در این انجمن شفیعی پیرامون موسیقی شعر توضیحاتی را برای حاضران ارائه داد.
شاعر کتاب «در سکوت ماسه‌ها» توجه به موسیقی جاری در تمامی وجوه زندگی و آشنایی بیشتر نوجوانان شاعر با وزن عروضی، بدون در نظرگرفتن قالب شعری که در پیش‌گرفته‌اند را از نکات مهم سرودن شعر توسط نوجوانان عنوان کرد.
وی ضمن اشاره به بسامد معنایی واژگان، انرژی کلمات، پارادوکس، هنجارشکنی، بینامتنی، تفاوت انگاره‌ها و پنداره‌های شعر با شعر و عنصر خیال به عنوان جزء جدایی‌ناپذیر شعر، بر لزوم مضمون و اندیشه شاعرانه تأیید کرده و به شاعران نوجوان ایجاز و خودداری از تتابع اضافات را توصیه کرد.
در پایان این نشست، نشریه شماره 123 و 124 انجمن ادبی کانون استان که به مناسبت بزرگداشت حکیم خیام، با مقدمه‌ای با عنوان «خیام؛ فصل شکوفایی رباعی» و شرحی اجمالی از رباعیات خیام به چاپ رسیده بود، با 25 اثر از اعضای کارگاه‌های شعر و داستان در 40 صفحه به حاضران اهدا شد.
تهرام/7245//1348

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي كانون پرورش فكري نقد ادبي نوجوانان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۵۲۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو عضو کانون مازندران منتخب در مسابقه دوست فلسطینی من

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، ‌‌، مسابقه «دوست فلسطینی من» با هدف تقویت حس انسان‌دوستی، همدلی و همبستگی با کودکان فلسطینی و اعلام انزجار از جنایت‌های رژیم غاصب صهیونیستی، در دو بخش نقاشی و نامه‌نگاری توسط کانون پرورش فکری کشور برگزار شد.

بر این اساس؛ در بخش نامه نگاری، فاطمه طالشی از مرکز فرهنگی هنری تنکابن و آیناز جنت علیپور از مرکز فرهنگی هنری کتالم به عنوان برگزیده کشوری تقدیر شدند. 

۶۵ اثر در دو بخش نقاشی و نامه‌نگاری به مرحله‌ی پایانی این مسابقه راه پیدا کردند که از این تعداد، ۱۵ اثر در بخش نقاشی و ۱۵ اثر در بخش نامه‌نگاری به عنوان برگزیده اعلام شده است.

در مجموع حدود ۸۰۰ اثر در بخش نقاشی و ۷۵۰ اثر در بخش نامه‌نگاری به دبیرخانه این‌رویداد ادبی و هنری ارسال شده بود.

کودکان و نوجوانان ۷ تا ۱۷ سال از سراسر کشور برای شرکت در این مسابقه آثار خود را به مدیریت آفرینش‌های ادبی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ارسال کردند.

دیگر خبرها

  • آغاز نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
  • قوانین و مقررات در کشور جلوتر از مصادیق مالکیت فکری است
  • اماندهی حریم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان
  • تماشاخانه سیار کانون پرورش فکری به کرمان آمد
  • برگزاری جشنواره هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان در همدان 
  • تحریر زندگی شهدای کودک و نوجوان حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان
  • برگزاری جایزه داستان و بازآفرینی با رویکرد روایتگری ادبی
  • دو عضو کانون مازندران منتخب در مسابقه دوست فلسطینی من
  • راه‌یابی دو عضو برتر ادبی استان گلستان به باشگاه کشوری استعدادهای برتر "قاف"
  • نخستین مرکز تخصصی نجوم و رصد استان در شهرستان بروجن راه اندازی می‌شود