Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران گفت: اولین باشگاه پرنده‌نگری در خراسان رضوی را در اسفندماه به کمک یکی از مجموعه‌های شهری برپا خواهیم کرد.

فرید جواهرزاده در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص اهم برنامه‌ها و فعالیت‌های انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران، با بیان این مطلب اظهار کرد: انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران از اواخر سال ۹۵ با اخذ مجوز از کمیسیون انجمن‌های علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعالیت خود را آغاز کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق اساس‌نامه و چارچوب تعریف شده، ۶۰ درصد اعضای هیات موسس این انجمن را باید اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها با رتبه علمی دانش‌یار به بالا تشکیل دهند.

وی افزود: جمع‌آوری اساتید با این رتبه‌های علمی در حوزه اکوتوریسم و طبیعت‌گردی در سراسر کشور کار بسیار دشواری بود؛ اما به حول قوه الهی انجام گرفت و هیات مدیره اولیه انتخاب شدند.

معرفی نمایندگان انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران در حداقل ۱۰ استان تا پایان سال

جواهرزاده ادامه داد: دفتر مرکزی این انجمن در مشهد مستقر است و در تمام استان‌ها، مناطق آزاد، دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی می‌تواند نماینده داشته باشد. تاکنون انجمن در استان‌هایی مانند اصفهان، تهران، فارس، کردستان و کرمان و منطقه آزاد چابهار نمایندگان خود را معرفی نموده است و بنا داریم تا پایان سال جاری حداقل در ۱۰ استان کشور به معرفی نمایندگان انجمن اقدام نماییم.

رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران اظهار کرد: سال اول فعالیت انجمن بیشتر صرف پیگیری‌های اداری بوده و فعالیت‌های اجرایی ما عملا از سال دوم آغاز شد. در چند ماه اخیر انجمن چند فعالیت موثر داشته؛ از جمله آن‌ها برگزاری اولین کنفرانس ملی اکوتوریسم؛ فرهنگ و توسعه گردشگری در آذرماه گذشته در مشهد مقدس بود. 

جواهرزاده بیان کرد: از دیگر فعالیت‌های این انجمن گرامی‌داشت روز پرنده‌نگری با حضور متخصصان و علاقه‌مندان در این حوزه بوده است، در این خصوص هم بنا داریم تا این روز را به طور رسمی در تقویم رسمی کشور قرار داده و برای این مهم از طریق شورای فرهنگ عمومی کشور اقدامات اولیه آغاز شده است.

رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران گفت: فعالیت‌های ما مشخصا با هدف توسعه دانش طبیعت‌گردی و ترویج اکوتوریسم در سطح جامعه بوده، کمک به علاقه‌مندان و پژوهش‌گران از طریق ایجاد کمیته‌های تخصصی نظیر کمیته راهنمایان تخصصی، رسانه، عکس، طبیعت‌درمانی، آموزش و چند کمیته دیگر نیز در دستور کار قرار گرفته و به مرور فعالیت‌های خود را توسعه خواهیم داد. اعضای بسیاری از این کمیته‌ها انتخاب و احکام آن‌ها صادر شده و این کمیته‌ها در حال شکل‌گیری هستند.

تدوین شیوه‌نامه مربوط به اهدای جایزه ملی طبیعت‌گردی

وی بیان کرد: از دیگر فعالیت‌های مهم انجمن علمی طبیعت‌گردی، اهدای جایزه ملی طبیعت‌گردی ایران است که در کمیته مربوطه شیوه‌نامه آن تدوین شده است. حضور در نمایشگاه‌ها، جشنواره‌ها و فستیوال‌های مختلف به‌ویژه نمایشگاه‌های تخصصی گردشگری در دستور کار است و تاکنون انجمن در نمایشگاه‌های مشهد، شیراز، کیش و ترکیه شرکت کرده است.

رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران خاطرنشان کرد: در هفته جاری و در نمایشگاه گردشگری تهران نیز انجمن در قالب غرفه حضور داشته و میزبان علاقه‌مندان به این حوزه هستیم. از دیگر اقدامات این انجمن برگزاری چند پنل تخصصی علمی در نمایشگاه تهران بوده و همچنین برپایی یک استارتاپ اکوتوریسم برای اوایل اردیبهشت ماه سال جدید در حال برنامه‌ریزی است.

جواهرزاده عنوان کرد: همچنین اولین باشگاه پرنده‌نگری در خراسان رضوی را در اسفند ماه به کمک یکی از مجموعه‌های شهری برپا خواهیم کرد. یک جشنواره عکس نیز به زودی برگزار خواهیم کرد و پوستر این جشنواره در نمایشگاه تهران رونمایی شده و احتمالا در اردیبهشت‌ماه آینده هم‌زمان با برگزاری استارتاپ نتایج آن اعلام می‌شود.

وی افزود: انجمن‌های علمی کشور در ساختار اساس‌نامه‌ای خود می توانند دارای شاخه دانشجویی باشند؛ شاخه دانشجویی انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران چند ماهی است که فعال شده و ۱۵ نفر از دانشجویان مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در رشته‌های گردشگری، اکوتوریسم و رشته‌های مرتبط مانند جغرافیا از استان و سراسر کشور گردهم آمدند و حضور دارند تا کار تدوین اساس‌نامه پیشنهادی شاخه دانشجویی را انجام و در قالب هیات موسس عمل می‌کنند.

هدف از تشکیل شاخه دانشجویی انجمن علمی طبیعت‌گردی، شناسایی دانشجویان نخبه است

رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران گفت: شاخه دانشجویی چند موضوع مهم را در دستور کار دارد و ضمنا فعالیت‌های دانشجویی دارای پویایی بوده و حضور دانشجویان علاقه‌مند در سراسر کشور در یک نهاد که بتواند متولی حوزه علمی آن‌ها در شاخه‌های مختلف باشد، بسیار مفید خواهد بود و لذا در این راستا، فعالیت‌های علمی مانند استارتاپ، کنفرانس‌های دانشجویی، سمینارهای علمی و کمپ‌های آموزشی تابستانی و زمستانی را برگزار می‌کنند.

جواهرزاده بیان کرد: بیشتر به دنبال شناسایی و هدایت دانشجویان نخبه و اساتید و پژوهشگران برای دوره‌های پساتکمیلی و استفاده از ظرفیت علمی دانشگاه‌های مختلف در داخل و خارج از کشور برای ارتقاء سطح علمی فعالیت‌های خود هستیم و با کمک بخش خصوصی و علاقه‌مندان به حوزه طبیعت گردی، چه بخش علمی و چه بخش حرفه‌ای، تلاش خواهیم کرد بستر توسعه پایدار اکوتوریسم را در جامعه هموار سازیم و در یک جهاد مشترک باعث رونق بخشیدن به صنعت گردشگری کشور خود شویم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شاخه دانشجویی دستور کار نمایشگاه ها خراسان رضوی علاقه مندان سراسر کشور دانشگاه ها اساس نامه کمیته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۳۴۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین نامه طبیعت‌گردی ابلاغ شد/ آفرودسواران ساماندهی می‌شوند

آفتاب‌‌نیوز :

«محمد مخبر» معاون اول رئیس جمهور تصویب نامه ۱۵ فروردین ۱۴۰۳ هیأت وزیران در خصوص آیین نامه طبیعت گردی که در ۱۲ ماده تنظیم شده را به وزارت‌خانه‌های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، جهاد کشاورزی، کشور و صنعت، معدن و تجارت و سازمان حفاظت محیط زیست ابلاغ کرد.

بر اساس این آیین نامه «پارک‌های طبیعی، اثر طبیعی ملی، پناهگاه حیات وحش و مناطق حفاظت شده (اراضی تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست)»، «اراضی جنگلی، مراتع، بیابان ها، کویر‌ها و ... (مناطق تحت مدیریت سازمان منابع طبیعی)»، «زمین‌بوستان‌ها (ژئوپارک‌ها) (اراضی تحت نظارت سازمان زمین شناسی)» و «محدوده‌های میراث طبیعی ملی و محدود‌های تاریخی - طبیعی (اراضی تحت نظارت وزارت میراث فرهنگی)» مناطق مجاز برای طبیعت گردی محسوب می‌شوند.

کارگروه‌های ملی و استانی طبیعت گردی به ریاست نماینده وزارت میراث و با حضور نماینده سازمان حفاظت محیط زیست (معاونت محیط زیست طبیعی)، نماینده وزارت جهاد کشاورزی (رئیس سازمان منابع طبیعی)، نماینده وزارت صمت (رئیس سازمان زمین شناسی)، کارشناس طبیعت گردی، دستیار وزیر گردشگری در امور مردمی سازی و نماینده دستگاه‌های ذی ربط حسب موضوع مورد بررسی در کارگروه تشکیل می‌شود.

این کارگروه دستورالعمل بیراهه نوردی (آفرود سواری) در عرصه‌های طبیعی و نیز تهیه پیوست‌های فرهنگی برای ساماندهی تور‌های طبیعت گردی را تدوین می‌کند.

مسئولیت صدور مجوز فعالیت‌های طبیعت گردی به مؤسسات گردشگری به وزارت میراث فرهنگی و گردشگری واگذار شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • همایش بزرگ کوهپیمایی و طبیعت گردی در طبیعت زیبای یکانات یامچی
  • خریداری پرندگان برای بازگردان آن‌ها به طبیعت + فیلم
  • بازگردان پرندگان به طبیعت به همت دوستدار محیط زیست
  • اشتغال ۷۰۰ نفر دربازارچه‌های مرزی خراسان رضوی
  • آیین نامه طبیعت‌گردی ابلاغ شد/ آفرودسواران ساماندهی می‌شوند
  • راه اندازی بزرگترین میدان عرضه دام‌ زنده در شرق خراسان رضوی
  • دومین روز از اولین کنگره سراسری پیوند کلیه انجمن علمی پیوند کلیه ایران در بیمارستان فرهیختگان
  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد
  • انتصاب اعضای کارگروه همایش «حکیم طوس»
  • انجام ۵۰ هزار پیوند کلیه در ایران/تقدیر از ۳ پزشک پیشکسوت عرصه پیوند کشور در بیمارستان فرهیختگان